1669 پشتیبانی سریع
ماکروویو

درباره ماکروویو بیشتر بدانید

730 بازدید
درباره ماکروویو

یکی از وسایل جدید امروزی که در آشپزی بسیار کمک کننده به خانم ها است، ماکروویو است. ماکروویو از اصطلاح انگلیسی  Microwave گرفته شده است، که از دو واژه Micro به معنی کوچک و Wave به معنی موج تشکیل شده است. پس همان گونه که ار نام این وسیله مشخص است، اساس کار در ماکروویوها، براساس امواج الکترومغناطیسی با طول موج کوتاه است که هر چه طول موج کوتاه تر باشد، قدرت نفوذ آن بیشتر خواهد شد.

مکانیسم عمل ماکروویو

حتما این سوال برای شما پیش می آید که چگونه امواج می توانند منجر به پخت غذا شوند. ماکروویو به این صورت عمل می کند که توسط قطعه الکتریکی گلنترون ، امواج تولید شده وارد محفظه داخلی شده و با برخورد به دیواره های ماکروویو، منعکس می گردد. این امواج به داخل ماده غذایی نفوذ می کند و شروع به تکان دادن مولکول های آب داخل ماده غذایی می کند. در نتیجه به دلیل سایش بین مولکول ها، گرما تولید شده و غذا پخته می شود. به همین دلیل است که غذا در ماکروویو زودتر از اجاق گاز پخته می شود. اما این که این امواج تا چه حد بتوانند گرما تولید کنند، بستگی به رطوبت و حجم ماده غذایی دارد. هر چه ضخامت ماده غذایی بیشتر باشد، امواج برای این که بتوانند به عمق ماده غذایی نفوذ کنند، باید این لایه را پشت سر بگذارند لذا زمان پخت بیشتر شده و هر چه به عمق نزدیک تر می شویم، گرمای بیشتر تولید می شود.

دلایل جذابیت ماکروویو در میان افراد

برخی از افراد گمان می کنند که امواج ماکروویو برای افراد خطرناک بوده و حتی خاصیت سرطانی دارد. اما لازم است بدانید که اگر یک ماکروویو به خوبی طراحی شده باشد، امواج از آن خارج نخواهند شد و از طرفی با جذب توسط ماده غذایی، تاثیر مضر بر روی آن نمی گذارند. به همین دلیل ضرر نداشته و بر طبق تحقیقات اخیر، سرطان زا نیستند. همین امر باعث شده است که در کنار تمام دلایل محبوبیت ماکروویو، بی ضرر بودن آن نیز اضافه شود. این دلایل عبارتند از:

۱-    سرعت پخت غذا در ماکروویو بیشتر از اجاق گاز است در نتیجه هم در زمان و هم در انرژی صرف جویی می شود.

۲-    ماکروویو تنها محیط داخلی را گرم می کند و تاثیری بر گرمای محیط آشپزخانه ندارد.

۳-    از آنجایی که مواد غذایی را زودتر می پزد در نتیجه خاصیت ماده غذایی بیشتر حفظ می شود.

۴-    از آنجایی که با این وسیله  از گرم نگه داشتن طولانی مدت ماده غذایی جلوگیری می شود، لذا خطر مسمومیت کمتر است.

۵-    همچنین به دلیل سرعت در پخت، باعث می شود که عطر، طعم و رنگ سبزیجات حفظ شود.

مطالب مرتبط

دیدگاه کاربران

  • عرشیا ناروی
    7 سال پیش

    سلام من یک فر الکتا‌‌.گرفتم.درجه‌پختش.کم.نمیشه.لطفن.راهنمای.کنید

    • کمالی
      7 سال پیش

      لطفا با شماره های شرکت تماس بگیرید تا کارشناسان ما راهنمایی کنن

  • نام شما *
    ایمیل شما *

     1669